Leos Køreskole

Kørekort - automatgear

​Hvis du vil have kørekort til almindelig bil (Kategori B), har det altid været et krav, at du kunne styre en kobling og manuelt gear. Men i takt med, at flere og flere biler efterhånden er udstyret med automatgear, har færdselsstyrelsen nu ændret på kravene således det nu er muligt at tage kørekort til biler med automatgear.

Fordelen ved at køre med automatgear er, at du bedre kan koncentrere dig om trafikken, da der ikke skal laves gearskifte - og dermed ikke tænke på koblings-punktet. Du kan derfor reducere antallet at evt. ekstra kørelektioner væsentligt.

Du skal dog være opmærksom på, at aflægger du køreprøven med automatgear, så må du efterfølgende også kun køre bil med automatgear. Du får påført en kode 78, der betyder du ikke må køre bil med manuel gear.

Hvis du senere ønsker at ændre det til, at må køre i bil med manuelt gear - skal du blot bestå en ny køreprøve.

Hvis du har haft køretimer og bestået køreprøven i en bil med manual gear, kan du køre både med manual gear, og med automatiskgear.

Som en af de få køreskoler tilbyder Leo's køreskole nu også kørsel med automatgear.​

​Vi benytter Automatgear til: :

  • Generhvervelse af kørekort
  • Rutinetimer kr. 575.- pr. lektion
  • Ombytning af udenlandsk kørekort til dansk
  • Vejledende helbredsmæssige køretest
  • Almindeligt kørekort til kategori B (giver dog kun tilladelse til at køre bil med automatgear efterfølgende)

Bilen er en Mercedes A180.

Ring eller skriv til os for at høre mere. Du kan også tilmelde dig og blot skrive besked, at du ønsker at køre i en bil med automatgear.